Preloader

POLITICA DE RETUR

In cazul alimentelor persabile
Conform OUG 34/2014, alimentele perisabile, florile, aranjamentele florale constituie produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid și sunt exceptate de la dreptul de retragere și de garanții.

In cazul produselor non perisabile
In situatia putin probabila in care produsul achiztionat este nefunctional sau are vicii de fabricatie, murichocolatier.ro il va inlocui pe loc fara alte formalitati. In acest caz toate cheltuielile de livrare si retur vor fi suportate de catre noi. In eventualitatea in care nu putem inlocui produsul din motive de stoc, iti vom rambursa banii in termen de 7 zile de la data returnarii catre noi.
Legislatie
Potrivit art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014 aveti dreptul de a va retrage din contract, respectiv de a returna un bun achiztionat, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea vreunui motiv si fara a suporta alte costuri exceptand cele de livrare. Prima zi din cele 14 stabilite de lege este considerata ziua in care ati intrat in posesia fizica a bunului. Daca ati facut o singura comanda cu produse multiple care se livreaza la date diferite, ziua a 14-a, va fi considerata ziua in care ati primit ultimul produs din comanda.
In cazul in care doriti sa va retrageti din contract in termenul legal, este necesar sa returnati si eventualele cadouri care au insotit produsul sau pachetul. In cazul in care comanda a fost achitata, murichocolatier.ro va va rambursa banii in maxim 14 zile de la data primirii solicitarii de la receptia produsului returnat sau dupa primirea dovezii ca produsele au fost expediate catre vanzator.
In acest caz, singura modalitate prin care vor fi rambursati banii catre dvs. tine va fi prin transfer bancar. Mai exact:

 • Pentru comenzile efectuate cu plata ramburs – vom returna banii prin virement bancar.
 • Pentru comenzile efectuate cu cardul online – vom returna banii in contul de card din care a fost efectuata plata.

murichocolatier.ro isi rezerva dreptul de a amana rambursarea sumei pana la primirea bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate.
In situatia exceptionala in care nu vom putea livra un produs, murichocolatier.ro va va informa imediat si vom returna banii in termen de maxim 7 zile de la data la care am constatat imposibilitatea livrarii.

Conditii de retur 
Conform legislatiei Romaniei puteti returna orice produs cumparat online exceptand alimentele perisabile in termen de 14 zile de la data primirii acestuia in urmatoarele conditii:

 • Sa nu prezinte urme de asamblare, zgarieturi, lovituri
 • Sa aiba ambalajul etichetele si acesoriile intacte
 • Sa nu prezinte semne de utilizare – produsul nu trebuie sa fi fost folosit in exterior si sa nu prezinte urme de utilizare sau montaj
 • In cazul in care au fost achiztionate mai multe produse diferite sau de acelasi fel, nu se va returna decat singurul produs desigilat. Restul vor fi acceptate doar daca sunt sigilate.
 • Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
 • Produsul returnat trebuie sa fie insotit de certificatul de garantie in original, daca acesta este emis de producator/distribuitor.
 • In cazul in care produsul returnat prezinta ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide refuzarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. Acesta clauza se aplica conf. O.U.G Nr.34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G Nr.34/2014
 • In cazul retururilor repetate (peste 3 retururi nefondate) ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului si inregistrarea de comenzi noi.

Daca produsul nu corespunde cerintelor sau asteptarilor dumneavoastra va recomandam evitarea utilizarii sau montarii lui. In cazul in care doriti returnarea produsului va rugam sa ne contactati in termen de 3 ore de la primirea lui, pe mail sau pe telefon pentru a demara procedurile de retur.
Achizitionarea unui produs dintr-un magazine online este asimilata contractelor la distanta. Puteti denunta unilateral contractul insa costurile de rambursare a produselor catre vanzator vor cadea in sarcina dvs. dupa ce ne veti anunta in prealabil. Returnarea produsului nu se poate decat prin intermediul curierilor rapizi.
Renuntarea la un produs se poate face doar in cazul in care ati achizitionat produsul prin intermediul unui curier. Nu veti putea returna conform legii florile si aranjamentele florale sau alimentele perisabile. Conform OU 34/2014, daca produsul returnat este deteriorat sau si are semne de utilizare sau nu mai corespunde estetic pentru a fi vandut ca produs nou, avem dreptul de a refuza produsul.
Exceptari de la dreptul de retragere
Conform O.U.G Nr 34/ 20014 Art.16 Litera e) fac exceptie de la dreptul de retaregere si nu pot fi returnate articole de igiena, florile, alimentele cu termen de valabilitate scurt sau care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid)
Art 16 Litera e ” furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;
Pentru contactarea in vederea returnarii produselor, va rugam sa ne trimiteti o solicitare pe contact@murichocolatier.ro,  sau la telefonul de contact 0745267649  care sa contina urmatoarele informatii:

 • prenumele si numele
 • e-mail-ul
 • numarul de telefon
 • data achizitionarii produsului
 • adresa de corespondenta
 • contul bancar in care sa fie livrati banii (la plata ramburs)
 • (optional) o scurta motivatie

Garantia produselor 
Site-ul murichocolatier.ro face eforturi permanent pentru a oferi clientilor sai produse de cea mai buna calitate si sigure. Toate produsele comercializate de murichocolatier.ro raspund celor mai inalte standard de siguranta asa cum sunt ele definite in legislatia europeana si romana.
Produsele comercializate de murichocolatier .ro au garantia oferita de producatorul respectivului produs. Garantiile se solutioneaza prin repararea sau inlocuirea produsului.  Transportul conform garantiei se va efectua pe cheltuiala murichocolatier.ro iar solutionarea garantiei se va face in termen de maxim 30 de zile calendaristice.

Nu fac obiectul garantiei 
Conform OUG 34/2014, alimentele perisabile constituie produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid și sunt exceptate de la dreptul de retragere și de garanții

Produsele ajunse in patrimomiul beneficiarului/ clientului trebuie obligatoriu manevrate de catre acesta potrivit certificatului de conformitate atasat documnetelor insotitoare/ factura, astfel incat ele sa nu fie deteriorate. Orice deteriorare survenita dupa momentul intrarii in patrimoiul BENEFICIARULUI nu i se incumba PRESTATORULUI Orice neconformitati ale produselor livrate vor fi semnalate in maxim 3 ore de la primirea produselor/ coletului prin email si poze doveditoare. Mentionam ca orice fel de obiectii dupa scurgerea termenului de 3 ore de la primirea coletului de la firma de curierat, nu fac obiectul garantiei. Conform legii nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate,  praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, medumneavoastra sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor.
Pentru contactarea in vederea garantiei, va rugam sa ne trimiteti o solicitare pe contact@murichocolatier.ro sau la telefonul de contact 0745267649  care sa contina urmatoarele informatii:

 • prenumele si numele.
 • e-mail-ul
 • numarul de telefon
 • data achizitionarii produsului
 • adresa de corespondenta
 • descrierea problemei care face obiectul garantiei.

Link-uri utile: http://www.anpc.gov.ro/

× Info & Comenzi