Preloader

Blog

Cum se face ciocolata?

Transformarea boabelor de cacao în ciocolată este un proces complex, în care ingredientele, timpul și temperatura joacă un rol crucial.

Prin modificarea acestor trei parametri, se pot produce o varietate de rețete unice.

Fermierii taie coaja exterioară a păstăi de cacao cu cuțite lungi pentru a strânge pulpa împreună cu boabele de cacao din fruct. O păstaie conține 40 până la 50 de boabe de cacao. Boabele de cacao sunt lăsate să fermenteze timp de cinci până la șapte zile. Acest proces natural elimină orice rest de pulpă de fructe din jurul boabei de cacao. În timpul fermentației, culoarea boabelor se schimbă de la gri la brun până la purpuriu și își dezvoltă aroma. După fermentație, boabele de cacao sunt împrăștiate și lăsate să se usuce la soare timp de aproximativ șase zile. Urmează spălarea, prăjirea și decojirea lor. După ce se îndepărtează crusta acestora ele se vor numi miez de cacao (cocoa nibs). Miezul de cacao este amestecat, la fel ca și boabele de cafea, pentru a produce arome diferite. Urmează măcinarea miezului și eliberarea untului de cacao prin acest proces. Căldura eliberată în urma procesului de măcinare duce la topirea untului de cacao și a miezului de cacao foarte fin și formarea unei substanțe cunoscută sub numele de lichior de cacao. De aici, diferite varierăți de ciocolată vor fi produse.

Extras din – http://.FAQS.com

Sursa: Site Barry Callebaut

Post a Comment

× Info & Comenzi