Preloader

Blog

Tipuri de ciocolată

Povestea ciocolatei începe cu boabele scoase din fructele bine coapte ale arborelui de cacao. Boabele sunt lăsate  7 zile la fermentat, apoi sunt uscate la soare. Ulterior sunt trimise în fabricile de producție de ciocolată, unde sunt curățate de impurități, se prăjesc și sunt curățate de coajă. Pentru că au un conținut mare de grăsime, atunci când sunt zdrobite și amestecate, boabele se transformă într-o pastă, care se numește lichior de cacao (deși nu conține alcool).

Lichiorul de cacao este procesat în utilaje speciale, până când se separă grăsimea de partea solidă. Partea grasă  poartă numele de unt de cacao. Din separarea grăsimii mai rezultă un ingredient esențial – pudra de cacao. La acestea două se adaugă lapte, zahăr și vanilie. Combinând aceste ingrediente în proporții diferite, rezultă cele 4 tipuri de ciocolată

                         Tipuri

                Ciocolată cu lapte conține, conform reglementărilor UE impuse, un minim de 25% substanță uscată de cacao și 12 % substanță solidă de lapte (în general lapte praf sau lapte condensat). Prima ciocolată cu lapte a fost lansată de elvețianul Daniel Peter în 1875.

                Ciocolata neagră, numită și ciocolată amăruie, este un amestec de cacao și unt de cacao cu zahăr. Ea conține minimum 35% cacao, proporția depinzând de fabricant. Necesarul de zahăr depinde de amăreala varietății de cacao utilizată.  Un lucru cunoscut despre ciocolată neagră este că poate să reducă tensiunea arterială. Flavonoizii gășiţi în cacao sunt benefici în cazul tensiunii arteriale și în scăderea colesterolului.

                Ciocolata albă este ciocolată produsă din unt de cacao, zahăr, lapte, vanilie și alte arome. Nu conține cacao pudră sau alte preparate din cacao de aceea are culoare deschisă către alb ivory.

                Ciocolata Ruby produsă de compania Barry Callebaut în exclusivitate, Ruby este al patrulea tip de ciocolată. Nu conține coloranți sau arome, este obținut din boabe de cacao speciale, de culoarea rubinului, care se găsesc în Coasta de Fildeş din Africa de Vest, Ecuador și Brazilia. Ciocolată roz este ușor acrișoară și are gust de fructe de pădure și este foarte cremoasă.

După crearea ciocolatei albe, ciocolată roz este primul sortiment de ciocolată având culoare naturală și este cea mai importantă invenție în domeniul ciocolatei din ultimii 80 de ani.

Pentru fanii ciocolatei roz, Muri Exquisite Artisan Chocolatier a creat o linie de bomboane roz, numite Ruby Hearts. Acestea vor intra în stoc, în ediție limitată, în curând.

Post a Comment

× Info & Comenzi